Muffinid

Moosiga muffinid

Muffeneid olen teinud viimasel ajal niiiii palju. Proovinud igasugu erinevaid. Nüüd olen enda jaoks avastanud variandi, et panna muffinisse moosi sisse. Pean mainima, et see oli väga hea idee. Meie pere tunnistas need mõtlemata kõige paremaks.
Retsept järgmine:

Maitsvad ja mahlased šokolaadimaitselised muffinid, millele kirsimoos lisab vajalikku hapukust. (mina kasutasin muidugi kodus olemasolevat moosi, milleks seekord osutus mustsõstra moos)

• 100 g võid
• 1,5 dl suhkrut
• 2 muna
• 4 dl nisujahu
• 2 tl küpsetuspulbrit
• 1,5 dl piima
• 2 dl kirsimoosi
• 2 sl kakaod
• 100 g sukaati (või 2 sl riivitud apelsinikoort)
Vahusta suures kausis toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad ja seejärel piim. Sõelu hulka kakao, nisujahu, küpsetuspulber ja sukaat (või riivitud apelsinikoor), sega ühtlaseks taignaks. Täida pabervormid kolmveerandi ulatuses taignaga ja tõsta igasse vormi teelusikatäis moosi. Küpseta 180° juures 15–20 minutit või kuni küpsetised on kuldpruunid. Lase jahtuda restil 5 minutit, enne kui need vormist välja võtad.