kohupiim · Koogid

Veel üks kohupiimakook

Leidsin taas SIIT hea ja lihtsa kohupiimakoogi, mille enda järgi kohandasin.

PÕHI
250 g Digestive küpsised
100 g Või

TÄIDIS
250 g Kohupiim
300 g Hapukoor
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur

Variant 1:
Vaja läheb just neid marju, mis hetkel käepärast.  Olen ise teinud kirssidega, mustikatega, maasikatega, vaarikatega ja ka punase sõstraga.
Segan need täidise hulka ja jätan eraldi katte tegemata.

Variant 2:
KATE
1 l Kirsid (värsked või külmutatud)
2 dl kirsimahl
1 dl Tarretisesuhkur
(või 3 želatiinilehte)

  • Kook maitseb parimalt järgmisel päeval, külmas seisnuna ja maitsestununa. Soovi korral valmista jahtunud koogile peale ka tarretis, kasutades kas tarretisesuhkrut või želatiini.

Kata 26-28cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri vormi servad võiga. Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Suru küpsisesegu vormi põhjale ja mõne sentimeetri ulatuses ka äärtele. Täidise tegemises sega omavahel kohupiim, hapukoor, vanillsuhkur. Vahusta munad suhkruga ja sega kohupiimasegu hulka. Vala täidis põhjale.

Küpseta kooki ahju alumisel siinil 175 kraadi juures 50-60 minutit. Enne, kui valmistad peale tarretise, lase koogul täielikult jahtuda. Eemalda soovi korral kirssidelt kivid ja laota kirsid koogile. Kuumuta mahl keemiseni, sega hulka tarretisesuhkur ja lase keema tõusta. Lase pisut jahtuda ja nirista marjad tarretiseseguga üle. Kui kasutad želatiinilehti, pane need 5 minutiks külma vette, pigista kuivaks ja lahusta kuumas kirsimahlas. Pisut jahtunult nirista koogile.

Kui olen kasutanud koogi tegemisel kõrget küpsetusvormi, siis olen surendanud täidise kogust. Topelt oli minu meelest liiga palju, kuid 1,5 oli ok. Selleks, et täidis kindlasti korralikult tahke jääks, olen lisanud sinna ka tsipake mannat.