Pirukad · Sai/leib

Singi-juustu stritsel

25 g pärmi
2,5 dl piima 
1 tl soola
1 sl suhkrut
50 g võid
8 dl jahu
250 g sinki
300 g juustu
pisut sidrunipipart


Alustuseks valmistada pärmitaigen:
sulata pärm suhkrus, lisa seejärel leige piim ja sool. Sega ja sõtku juurde jahu. Viimasena lisa või ja sõtku ühtlaseks.  Pane tainas tunnikeseks kerkima. Samal ajal tükelda sink ja riivi juust.

Kui taigen kerkinud, siis laota see jahuga puistatud lauale ja rulli ca poole cm paksuseks. Määri lahtirullitud taigen võiga ja puista peale veidike sidrunipipart, singitükid ja juustu ning keera pikemat külgepidi toruks. Seejärel lõika toru pikkupidi kolmeks ribaks, üks ots jäta kinni. Punusin kolmest ribast punupats ja pane küpsetuspaberiga vooderatud ahjuplaadile. Patsi soovitan kahekesi punuda, muidu on kogu sisu laiali.
Lase “patsil” veel veidike kerkida, umbes 5 minutit ja pane siis 30 minutiks 200 kraadisesse ahju.