Hoidised

Kodune tomatipasta

“Pere ja Kodu” vahel oli seekord hoidiste õpetused. Kuna ämmalt sain nii palju tomateid, mida ei oleks mitte kuidagi jõudnud ära tarbida, siis tegin pehmematest tomatipastat. Maitse jäi mõnusalt küüslaugune. Kasutada saab seda erinevates pasta-, pajaroogades, pitsades, pirukates jne

1 kg küpseid kodumaiseid tomateid
4 suurt suvisibulat koos pealsetega (meie sibulat ei söö ja neid ei pannud)
5 küüslauguküünt
1tk jämedalt jahvatatud musta pipart
1sl soola
1dl suhkurt
1tl sidrunist pressitud mahla (või õunaäädikat)

Pane tükeldatud tomatid paksupõhjalisse keedunõusse. Lisa tükeldatud sibulad ja küüslauk. Hauta kõik väikesel tulel kaane all pehmeks (20 minutit). Püreesta saumikseriga. Lisa maitseained ja äädikas. Hauta ilma kaaneta veel 10-15minutit, kuni püree muutub paksemaks. Pane kohe purki ja kaaneta.