Kõrvits · Muffinid

Kõrvitsamuffinid

Sain ämmalt keskmise suuruse kõrvitsa, mida marineerida pole mõtet, kuna selle töö teeb minu eest ämm ise ära. Küll aga katsetasin ära erinevad toidud kõrvitsast.🙂

Minu suureks üllatuseks kiitis mees kõik need heaks (jättes mainimata, et ta muidu kõrvitsat ei söö).

Muffinite retsepti sain siit.

  • 1,5dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1,5dl kõrvitsapüreed
  • 1dl hapukoort
  • 1dl sulatatud võid
  • 4dl nisujahu
  • 1tl küpsetuspulbrit
  • 0,5tl soodat
  • 1tl kaneeli
  • 0,5tl riivitud muskaatpählit
  • 1tl vanillisuhkrut
  • 1/4tl soola

 

Kõrvitsapüree tegemiseks puhastada kõrvits seemnetest ja koorest ning lõigata kuubikuteks. Kõrvitsakuubikud keeta väheses vees pehmeks, kurnata ja püreestada. Püree tuleb enne taignasse lisamist jahutada!

Munad kloppida suhkruga lahti, lisada jahtunud sulatatud või, hapukoor ja kõrvitsapüree. Teises kausis segada omavahel kõik ülejäänud kuivained ning segada muna-suhkrusegu juurde. Segada kergelt läbi, kuni on kenasti segunenud. Panna taigen vormidesse ja küpsetada 180 kraadi juures 25 minutit.