Pirukad

Vastlakuklid

Õiged vastlakuklid saab ikka ise tehes. Minu retsept on pärit nami-nami.ee portaalist.

Taigen:

5dl leiget piima
50g pärmi
1tl  soola
200g sulatatud võid
2 muna
800g jahu
0,5-1tl peenestatud kardemoni
3sl suhkurt 

Täidis:
Vahukoort 
Soovi korral kohupiimakreemi
Soovi korral pohlamoosi

Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust (tainas peaks jääma umbes hapukoore paksune). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätikuga kaetult kerkida, kuni taina pinnale tekivad väikesed mullikesed.

Sega kerkinud tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.

Kui tainas on kerkinud, siis vormi kuklid. Selleks murra tükike tainast, aseta hästi kergelt jahusele töölauale ja tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud.

Aseta kuklid ahjuplaadile ja lase veel kerkida.

Määri need pealt piima või munaga ja küpseta 200-225kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kuklid on pealt kuldsed.

Lõika jahtunud kuklitelt tükk pealt ära, täida vahukoorega ja pane äralõigatud tükike õrnalt peale. Vahelduseks proovi vahukoore hulka segada nt pohlamoosi.

 

One thought on “Vastlakuklid

Kommenteerimine on suletud.