Kana

Apelsinikana

Esimest korda sellest toidust kuuldes, olin väga skeptiline. Tean ananassi ja kana kooslusest, kuid apelsinist polnud varem kuulnud. Sellegi poolest sai see järgi proovitud. Ma ei kahetse. Suurepärane ja kiire toit, mida plaanin veel ja veel teha. Ühtlasi originaalne toit ka külalistele pakkumiseks.

2 tk Ilusat, lihavat ja aromaatset apelsini
1 tk Küüslauguküünt
2 tk Kanafileed
2 spl. Tere Küüslaugu – sibula toorjuustu
Soola
Purustatud pipart
Hakitud basiilikut ja piparmünti serveerimiseks

 

Lõika apelsinist 4 millimeetrised viilud. Haki küüslauk peeneks. Aseta ahjuvormi põhja apelsini viilud, viilude peale raputa pool küüslaugu kogusest. Maitseks veidi soola ja purustatud pipart. Aseta apelsini peale kanafileed. Kanafileele lisa küüslauk, maitseks soola ja pipart, toorjuustu tupsukesed  ning siis uuesti apelsini viilud. Küpseta eelsoendatud ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit.