Hommikusöögid · Rahvustoidud · USA köök

Ehtne Ameerika hamburger

Kõigil seostub hamburgeriga ikka krõmpsuv kapsasalat ning hapukoore-ketshupi kaste, mida on saia vahele nõrkemiseni pandud. Seekord katsetasime ära ehtsa Ameerika hamburgeri. Õige oleks seda muidugi grilli peal teha, kuid talvel pole korteris grilli kuskilt võtta, siis tegime pliidil. Kindlasti katsetame selle suvel ära ka grillides.🙂
Kahjuks on raske leida õigeid burgeri kukleid. Leidsin poest ainult suvalisi juustukukleid. Kurb.

Saime kokku 6 burksi.
500g veisehakkliha
SantaMaria American BBQ sauce (original)
kukleid
tomateid
juustu
kurki või hapukurki
soola, pipart.

Lõika kuklid pooleks, pintselda lõikekoht õliga, ning pane grillile sooja. Vormi veisehakklihast 6 kotletti. (just nimelt puhtast hakklihast). Aseta grillile. Pruunista. Raputa peale jooksvalt nii soola kui ka pipart. Tee seda seni, kuni kotlett piisavalt pruun ning seest “medium”. Eks see on ka maitse asi. Liiga puiseks ei tasu lasta. Viimasel hetkel aseta juustuviil samuti kotleti peale sulama. Nüüd jääb vaid burgeri kokkuladumise vaev. Sai, peale BBQ kastet (ettevaatust, tegu on suht vänge maitsega ja seda liiga palju ei tasu panna), kotlett sulanud juustuga, tomatid, kurgid ja teine saiapoolik peale. Head isu! Mmmmmmm……