Koogid · Rabarber

Rabarberikook hapukoorekattega

Hetkel siis rabarberi hooaeg. Ei pääse ka meie pere erinevatest rabarberi toitudest. Taaskord minu kiiks – ükski kook ei tohiks olla biskviittaignal kuiv jura.
Retsept pärit perenaine.ee  lehelt. Minu seekordne kook on järgmine:

Vaja läheb:
PÕHI
200 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 muna
100 g võid
4 sl suhkurt

TÄIDIS
300 g hapukoort
1 muna
5-6 sl suhkurt
5 dl tükeldatud rabarberit

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sõtku ühtlaseks taignaks. Taigen suruda 24cm läbimõõduga vooderdatud vormi põhja ja äärtele. Peale laota kooritud ja tükeldatud rabarberid. Täidise jaoks mikserda hapukoor, suhkur ja muna. (ma panin isegi 2 muna). Vala see kõik rabarberile ja küpseta kooki eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures ca 45 minutit. Lase lõplikult jahtuda enne serveerimist.

Kommentaariks veel niipalju, et kook jääb hästi mõnusalt mahlane ja hapukas. Mina magusamat ei tahakski. Kiidan väga!!! Sama kooki saab soovi korral teha ka teiste marjadega.