Pirukad · Seened

Seenepirukas

Olen väga suur seenel käija, kuid millegipärast süüa neid väga ei tahagi. Kindlasti väldin traditsioonilist seenekastet… Ometi varun keldrisse iga sügis talveks kõvasti soolaseeni, et aeg-ajalt natukene vaheldust tavamenüüsse tuua. Väga hea ja kiire lahendus ootamatutele külalistele on seenepirukas. Erinevaid taignaid ikka sügavkülmas leidub.😉

Vaja läheb:
Lehttaigen
Seeni
Majoneesi
sinepit

Seened tükeldada, praadida natuke läbi. Normaalsed inimesed praevad neid koos sibulaga. (Mina nende hulka ei kuulu.)Need, kes soolaseeni ei kasuta, siis peaks muidugi ka seeni praadides maitsestama. Lasta natuke jahtuda. Lisada törts sinepit ja majoneesi. Just niipalju, et piruka sisu vormis püsiks ja mööda köögilauda laiali ei jookseks. Lehttaignast lõigata ruudud, täita täidisega ning küpsetada kuldpruuniks. Nii lihtne see ongi.🙂