Pirukad · Seened

Kukeseenepirukas

Mulle väga meeldib seenel käia. Igal aastal on ka traditsiooniks saanud kukeseenepirukas.
Lõpptulemus on väga mahlane ja mõnus suutäis.
Retsept pärit Toidutarest.

PÕHI

3 dl jahu
1 dl kartulipudrupulber
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
100 g Või
1 dl Vesi

SEENETÄIDIS

1.5 l Kukeseened
1 tk Sibul
3 sl Või
0.5 tl Sool
0.5 tl Valge pipar

MUNA-KOOREKATE
2 dl Piim
1 dl Rõõsk koor 10%
3 tk Muna
1 tl Sool
0.25 tl Valge pipar

PEALE
2 dl Riivjuust

Sega omavahel jahu, kartulipudru- ja küpsetuspulber ning sool. Lisa kuivainesegule sulatatud või ja seejärel leige vesi, sõtku ühtlaseks tainaks. Suru kokku palliks ning lase 1 tund külmkapis seista.

Seenetäidiseks haki puhastatud seened ning kuumuta neid kuival pannil 7–8 minutit (kuni vesi on aurustunud). Lisa hakitud sibul ja või, hauta veel 5 minutit. Maitsesta soola ja valge pipraga ning lase jahtuda. Suru tainas 26–28 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhja ning torka kahvliga augud sisse. Eelküpseta 200° juures 10 minutit. Klopi lahti munad, sega hulka piim ja koor ning maitsesta soola ja valge pipraga. Sega kokku seened ja munasegu, vala põhjale.

Riputa peale riivitud juust ning küpseta 200° juures 30 minutit.