---Toiduainete järgi--- · Küpsised · Šokolaad

Krimpsus šokolaadi küpsised

Mul on suur nõrkus šokolaadi vastu. Leidsin põneva retseptis küpsistest ja pidin kohe järele proovima. Peaks mainima, et teha on neid imelihtne ja vajalikud koostisained reeglina kodus olemas. Tegin topelt koguse.

Retsept on pärit siit.

1 dl kakaopulbrit
1,5 dl suhkrut
0,6 dl õli
2 muna
1 tl vaniljeekstrakti
2 dl jahu1 tl küpsetuspulbrit
natuke soola
0,5 dl tuhksuhkrut

Sega omavahel suhkur, kakao ja õli. Lisa munad ükshaaval sisse segades. Lisa ka vaniljeekstrakt. Teises kausis sega kokku  üksteisega kuivained. Lisa seejärel kuivained kakaosegule ning sega kokku ühtlane taigen. Valmis taigen mätsi kilesse ja aseta 4 h külmkappi.

Pane ahi 175 kraadi juurde sooja. Veereta seisnud taignast pallikesed, rulli neid tuhksuhkrus. Aseta tuhksuhkrused pallikesed ahjuplaadile ning küpseta nii 10 kuni 15 minutit. Ahjust võttes on nad pealt pehmed kuid jahtudes muutuvad mõnusaks krõmpsuks. Lase küpsistel natukle plaadil seista ja tõsta nad taldrikule. Väga head kiülma piimaga.