Koogid · Porgand

Porgandikook toorjuustukreemiga

Meie pere on suur Werneri porgandikoogi fänn. Kuna poes on see kook päris kallis ja ma leidsin netist analoogse retsepti, siis proovisime ära. Tulemus oli peaaegu samasugune, nagu poe omal.

Retsept on pärit siit.

Põhi:

500 g toorest porgandit (puhastatud kaal)IMG_6151
4 suurt muna
200 g  suhkrut
näpuotsaga soola
240 g  nisujahu (u 4 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
100 g mahedamaitselist õli (u 1,5 dl)

Laimi-toorjuustukreem:

400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
300 g paksemat hapukoort
100 g  suhkrut (veidi üle 1 dl)
2 tl vanillisuhkrut
2  laimi mahl ja riivitud koor (või 1 apelsini mahl ja natuke koort)


Porgandibiskviidid: 

Koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. Sega esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu munavahu hulka.
Kalla pool tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus  umbes 10 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta teine porgandibiskviit samal moel.

Laimi-toorjuustuglasuur: sega toasoe toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimiksriga).

Koogi kokkupanek: lõika mõlemad porgandibiskviidid kaheks ühesuuruseks ristkülikuks. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale veerand toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad neljakihilise koogi, kus pealmiseks kihiks on toorjuustukreem. (Olen teinud ka kolmekihilise koogi ja neljanda kihi pudistanud näpuvahel ära ning sellega viimase kreemikihi katnud.)

Puista peale hakitud pistaatsiapähkleid või mõned sidrunmelissilehed.

Olen küpsetanud lihtsalt kaks suuremat plaati (30×35 cm ahjuplaat) ja need pooleks lõiganud.