Itaalia köök · Kana

Itaaliapärane kanavorm

Ajuvorm, mis näeb väga hea välja ja mida võib vabalt külalistele pakkuda. Retsept on päris kokaraamatust “Linnuliha”. Panen siia originaalretsepti. Kindlasti lisaksin tulevikus rohkem kartuleid ja kanafilee lõikasin ka väi
ksemateks tükkideks, kui ette nähtud.

IMG_6325

1kg kartuleid
oliiviõli
4tk kanafileed
2dl hapukoort
120g toorsuitsupeekonit
200g kirsstomateid
meresool
must pipar
värske basiilik
1,5dl riivitud juustu
2dl vahukoort

Lõika kooritud kartulid viiludeks ja lao ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga ning küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit. Maitsesta kanafileed soola-pipraga ja lõika neljaks. Tõsta igale fileele 0,5 tl hapukoort ja basiilikuleht. Keera pooleks lõigatud peekon filee ümber rulli. Lao fileed kartulite peale, vala üle vahukoorega ning küpseta vormi ahjus 200°C juures veel 20 minutit. Viimaks lao vormile tomatid, raputa peale riivitud juust ja küpseta 10 minutit, kuni see on kollakaspruun.
IMG_6326IMG_6327